Tvedestrand er en spennende vakker liten by med  i overkant av 6000 innbyggere. Byen befinner seg i Aust-Agder fylke og er en av 5 kommuner som ligger langs kysten i fylket. Aktivitetsnivået er høyt i byen og det er mye å finne på. Nærhet til sjøen kan spesielt trekkes frem som en av Tvedestrands mest positive fordeler. Denne nærheten gjorde sitt til at Tvedestrand på 1700 og 1800 tallet ble kjent som et handelssentrum. Spesielt mot slutten av seilskutetiden da Tvedestrand var en av landets største sjøfartskommuner.

Sjøfartstiden er historie og Tvedestrand sentrum har flyttet seg fra sjøen og noen hundre meter inn  i landet. Der finner man nå butikker, galleri, bibliotek, videregående skole og alt hva et sentrum skal inneholde. Kommunen har nesten 2000 fritidseiendommer, så om sommeren yrer det derfor litt ekstra i Tvedestrand. Kommunen har en kystlinje på 214km og har ikke mindre enn 162 øyer. Disse øyene er svært godt besøkt om sommeren, og nå har du mulighet til å etablere deg på Tangenheia med Norges beste skjærgård som nærmeste nabo, og alt det gode Tvedestrand har å by på.

Næringslivet i Tvedestrand består av mange små og mellomstore aktører. Blant de største kan internasjonale selskaper som Ertec og Quickflange nevnes. Sistnevnte er et relativt nyoppstartet selskap som har vokst raskt fra oppstarten i 2000 til nå.

Tvedestrand fikk bystatus i 1997 og arbeidet noen år med å finne hvilke identitet byen skulle ha. Dette har vært et vellykket arbeid og idag er Tvedestrand kjent som «Bokbyen ved Skagerrak». Av minneverdige hendelser som kan nevnes fra nåtiden i Tvedestrand, er kåringen fra 1991 da øysamfunnet på Lyngør ble kåret til Europas best bevarte tettsted.

Se videoen Tvedestrand – Sørlandets smilehull og bli bedre kjent med den vakre lille byen: