Tvedestrand kommune har et rikt kulturliv. Mulighetene for opplevelser er mange og strekker seg fra konserter i skjæra til golf på Nes Verk. Flere anerkjente kunstnere bor og har bodd i byen. Interessen for kunst og håndverk er derfor stor. Om sommeren kan man besøke flere utstillinger rundt om i kommunen. Tvedestrands kjente øyer Borøya og Sandøya har kunsthandel og keramikkutsalg. Livet og mulighetene i Tvedestrand er krydret med muligheter for kulturelle opplevelser, konserter og festivaler.

Næs Jernverksmuseum
Museet gir opplevelser og forståelsen av jernverksdriften som har vært på Nes i over 300 år. Museet brer seg over et stort areal og det er utstillinger både ute og inne. Ta en kikk på Næs Jernverksmuseum sine egne nettsider for mer informasjon

Kystkulturuka
I mer enn 20 år har kystkulturuken blitt arrangert i Tvedestrand. I en uke i juli kan man oppleve små og store arrangementer rundt om i Tvedestrand kommune. Avslutningen på uken byr som oftest på en større konsert med et kjent artistnavn. Les mer på kystkulturukas nettsted.

Skjærgårds Music & Mission Festival
Dette er en ungdomsfestival som er en av de største i sitt slag i Europa. Festivalen arrangeres på Risøya i Tvedestrand og er som festivalen sier selv «The best festival, This side of heaven» Arrangeres i juli. Ta en kikk på på deres nettsider for mer informasjon.

Arendal og Omegn golfklubb
Et av landets beste golfanlegg finner du i Tvedestrand. Golfklubben har eksistert siden 1986, og har medlemmer fra hele landet. På Nes er det en 18 hulls bane med høy standard og en 9 hulls «pay and play» bane. For mer informasjon ta en kikk på Arendal og omegn golfklubb sine nettsider.

Bokhotellet Lyngørporten
Bokhotellet skriver på sine nettsider:
«Sørlandsidyllen Bokhotellet Lyngørporten inviterer til overnatting, fritid, rekreasjon, kurs og konferanser hele året. Hotellet består av sørlandshus og leiligheter helt i vannkanten med praktfull utsikt mot Lyngør.»  Ta en kikk på deres nettside for mer informasjon.

Utover dette har Tvedestrand treningssenter, bibliotek, aktivitetshus og mye mer å by på. Ta en kikk under linker for å finne ut hva mer som skjer i byen.